Over mij

Als 17-jarig meisje wist ik het al: ik wilde verpleegkundige worden! Toch was ik toen net te jong om dit prachtige vak aan te kunnen. Inmiddels ben ik de 40 gepasseerd en kan ik met heel mijn hart volmondig ‘JA’ zeggen en werk ik als verpleegkundige (niveau 4).

Regelmatig liep ik tegen dezelfde dingen aan tijdens mijn werk in de verpleging en thuiszorg. Te veel taken en te weinig tijd om alles goed te kunnen doen. Nog even een extra klusje of even een luisterend oor bieden? Helaas, er is geen tijd meer beschikbaar of de zorgindicatie bevat te weinig uren. De tijd en aandacht, die wel nodig is, kon ik vaak niet geven omdat er nog meer cliënten op mij stonden te wachten.

Een vertrouwd gezicht aan huis

Door de tijdsdruk in de reguliere thuiszorg en verpleging heb ik besloten dat ik de keuze wil geven om wél dat luisterende oor te bieden of wél even dat extra klusje in huis te doen. Oprechte aandacht en de tijd nemen voor iedere cliënt is dan ook heel belangrijk voor mij. Daarnaast kan ik hierdoor de mogelijkheid bieden om als vaste kracht aan huis te werken. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit voor veel ouderen een geruststelling is. Een vertrouwd gezicht en iemand die de tijd neemt, voorkomt veel stress.

Ik ben altijd open en eerlijk in mijn communicatie en ik vind persoonlijk contact en een vertrouwd gezicht in huis heel belangrijk. Ook vind ik het belangrijk om een kort lijntje met de naaste familie te behouden. Zelf ben ik ook moeder en ik woon samen met mijn dochter in Zoetermeer.

Als je mij goed kent, dan weet je dat ik:

 

  • hardlopen en fietsen erg leuk vind, al moet ik bekennen dat ik een echte ‘zomerloper’ ben

 

  • de muziek van Modern Talking en Clouseau stiekem erg leuk vind

 

  • liever niet wakker gemaakt wordt, maar als het toch moet, dan graag voor een zak Bugles chips

 

  • graag op een terrasje geniet, met een lekkere kop koffie en een goed boek
karin zorgconsulente zoetermeer