Particuliere thuiszorg voor ouderen

Veel ouderen moeten er niet aan denken om te verhuizen naar een verzorgingshuis. Hun veilige en vertrouwde omgeving opgeven is geen optie. Daarnaast ervaren veel oudere mensen frustratiegevoelens of onrust omdat er via de reguliere thuiszorginstanties iedere keer iemand anders langskomt. Deze medewerkers hebben vaak ook niet genoeg tijd om alle zorg te leveren die ze eigenlijk zouden willen.

Als zorgprofessional herken ik dit helemaal. Ook ik moest tijdens mijn werk bij de thuiszorg langs verschillende cliënten om te helpen met de verzorging of medicatie toedienen. De daarvoor beschikbare tijd was te weinig en ik wilde méér zorg leveren. Daarnaast wilde ik een luisterend oor kunnen bieden en met een tevreden gevoel weer de deur uit gaan.

particuliere thuiszorg voor ouderen

Particuliere zorg aan huis

Door mijn werk als zelfstandig zorgprofessional kan ik die extra zorg wel bieden. De ouderen waar ik werkzaam ben, ervaren mijn aanwezigheid als ontspannen en prettig. Het grootste voordeel is dat er altijd een vertrouwd gezicht aanwezig is en er iemand is die écht luistert en de tijd neemt.

Naast de standaard werkzaamheden in de thuiszorg (wassen, aan- en uitkleden, medicatie toedienen en wondverzorging) ben ik tevens bevoegd om de volgende taken uit te voeren:

• Injecteren, subcutaan en intramusculair
• Katheteriseren bij de man en vrouw
• Suprapubisch katheter verzorgen
• Maagsonde inbrengen
• PEG sonde verzorgen
• Diabeteszorg
• Tracheacanulezorg
• Zuurstoftoediening
• Uitzuigen luchtwegen

Revalidatiezorg voor ouderen

Na een revalidatieproces stopt de zorg vaak niet. Er volgt nog een tijd van nazorg en wat is er nou fijner dan dit thuis te kunnen doen? Ook voor een kortere periode is revalidatiezorg mogelijk. Na de gemaakte afspraken kom ik thuis langs om de benodigde zorg te bieden tot iemand weer in staat is om dit zelf te doen.

Ouderenzorg of revalidatiezorg aan huis nodig?

Wilt u zelf de regie over de thuiszorg, zonder de nadelen van een grote thuiszorgorganisatie of wilt u voorkomen dat uw ouder(s) of familieleden naar een verzorgingshuis moeten verhuizen? Wellicht is ouderenzorg aan huis een geschikt alternatief. Ik kan zorg aan huis bieden wanneer er reeds een zorgindicatie afgegeven is, maar zorg zonder indicatie is zeker mogelijk. Neem gerust contact op om een kennismakingsafspraak in te plannen of als u vragen heeft. 

Contact met Karin Zorgconsulente

Wilt u zorgen dat uw ouders of naasten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, maar dan wél met de juiste zorg én een vertrouwd gezicht? Of bent u zelf klaar met een revalidatieproces en heeft u nazorg aan huis nodig?

Ik bied hulp bij iedere zorgaanvrager en maak geen onderscheid in een indicatie van de gemeente, ook mensen zonder een zorgindicatie zijn welkom. Omdat iedere zorgvraag anders is, kan ik geen standaard tarieven vermelden. Voor meer informatie over mijn tarieven, kunt u contact met mij opnemen.

Maak vrijblijvend een afspraak om kennis te maken en te bespreken waar ik bij zou kunnen ondersteunen. Tevens ben ik bereikbaar voor acute zorgvragen of 24-uurs zorg in een palliatieve fase.

Ik ben werkzaam in Zoetermeer e.o.